Termometru așezat pe masă de lemn

Ce temperatură trebuie să aibă apa la încălzirea în pardoseală?

Nimic nu se compară cu senzația confortabilă a unei podele calde într-o zi rece. Dar ce temperatura trebuie sa aibă apa la încălzirea în pardoseală, ca temperatura podelei sa fie perfectă? În acest articol, veți afla care este temperatura optimă în funcție de pardoseala aleasă.

Ce temperatură trebuie să aibă apa la încălzirea în pardoseală cu parchet?

Cea mai populară alegere pentru pardoseală este parchetul. Parchetul este o opțiune durabilă și frumoasă de pardoseală, care vine în multe culori și stiluri diferite. Când vine vorba de parchet, temperatura optimă a podelei este între 25-28°C.

Cea mai bună opțiune este parchetul dublu sau triplu stratificat, datorită rezistenței termice mare și coeficientului de dilatare mai mic.

Ce temperatură trebuie sa aibă apa la încălzirea în pardoseală cu gresie sau piatră?

Dacă ați ales gresie sau piatră pentru pardoseală, temperatura podelei trebuie să fie puțin mai ridicată decât în cazul parchetului. Pentru gresie și piatră, temperatura optimă a podelei este între 28-32°C.

Fiind materiale dense și solide, gresia și piatra se încălzesc mai greu, dar și rămân calde mai mult timp.

Ce temperatură trebuie sa aibă apa la încălzirea în pardoseala cu mochetă?

Dacă aveți o podea cu mochetă, temperatura apei trebuie să fie mai scăzută decât în cazul parchetului sau al plăcilor. Pentru o pardoseală cu mochetă, temperatura optimă a apei este între 20-25°C. Pentru mochete, este recomandat să folosiți materiale sintetice, nu fibre naturale.

Sfaturi pentru încălzire în pardoseală

  • Izolați bine pereții exteriori, dar și suprafața de sub sistemul de încălzire în pardoseală

Dacă nu faceți acest lucru, veți risipi o parte considerabilă din căldură. Dacă doriți să vă amortizați cât mai repede investiția inițială în sistemul de încălzire, iar facturile la energie să fie cât mai mici, atunci acordați atenție maximă nivelului de izolare termică a locuinței dumneavoastră.

  • Amplasați mobila și covoarele fără să blocheze căldura

Evitați să amplasați mobilierul și covoarele deasupra sistemul de încălzire prin pardoseală, deoarece veți bloca o parte din căldură. Făcând acest lucru, riscați să stricați și mobila, dar și sistemul de încălzire. Este ideal ca mobila să aibă picioare de cel puțin 4-5 cm înălțime.

Articole alese pentru tine

Pentru că ai ales să citești acest articol, ne-am gândit că ți-ar plăcea să citești și aceste articole alese pentru tine.

Avantaje și Dezavantaje Încălzire în Pardoseală

Când vine vorba de a vă face casa mai confortabila, aveți la dispoziție multe opțiuni diferite. O opțiune care a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani este încălzirea prin pardoseală. Acest tip de încălzire oferă o…...

Doru Turcu
Sufragerie într-o casă cu parchet și pereți de lemn

Panou Solar Nepresurizat vs Presurizat. Care Este Diferența?

Există două tipuri de panouri solare pe piața actuală: nepresurizate și presurizate. Dacă vă gândiți să investiți în panouri solare pentru casa dvs., este important să înțelegeți diferența dintre modelele nepresurizate și cele presurizate. Ambele au propriile avantaje și dezavantaje,…...

Doru Turcu
Panouri solare pe un câmp verde

Încălzire în Pardoseală sau Radiatoare? Cele 6 Diferențe

Sistemul de încălzire este una dintre cele mai importante alegeri pe care trebuie să le facem pentru o locuință nouă, sau una pe care o renovăm. Confortul și eficiența energetică a casei depind în mare măsură de emițătorul de căldură…...

Doru Turcu
Câine așezat pe un fotoliu, într-o cameră întunecată