Panouri solare pe un câmp verde

Panou Solar Nepresurizat vs Presurizat. Care Este Diferența?

Există două tipuri de panouri solare pe piața actuală: nepresurizate și presurizate.

Dacă vă gândiți să investiți în panouri solare pentru casa dvs., este important să înțelegeți diferența dintre modelele nepresurizate și cele presurizate. Ambele au propriile avantaje și dezavantaje, așa că este important să cunoașteți diferențele panou solar nepresurizat vs presurizat.

Ce Este un Panou Solar?

Un panou solar este un dispozitiv care transformă lumina soarelui în energie electrică. Panourile solare sunt alcătuite din celule fotovoltaice. Aceste celule sunt realizate din materiale semiconductoare precum siliciul. Atunci când lumina soarelui lovește celula fotovoltaică, aceasta face ca electronii să fie desprinși din atomii lor. Electronii trec prin material pentru a crea un curent electric, iar acest curent poate fi utilizat pentru a alimenta dispozitive electrice. Panourile solare sunt o modalitate ecologică de a genera energie electrică, deoarece nu produc emisii.

Ce Înseamnă Panou Solar Nepresurizat?

Acest tip de panou solar este cel mai popular în România și este folosit pentru a produce apă caldă. Un panou solar nepresurizat este un tip de panou solar care nu are un capac din sticlă sau metal. Celulele din panou nu sunt sigilate, astfel încât sunt expuse la intemperii. Panourile nepresurizate sunt mai puțin durabile decât modelele presurizate și pot fi deteriorate de grindină sau de alte resturi.

Acestea nu consumă nicio altă formă de energie în timpul funcționării, ceea ce le face mai prietenoase cu mediul. Producția de apă caldă se face prin absorbția radiației termice solare, ceea ce duce la o amortizare a investiției în maximum doi ani. Acest tip de panou funcționează cel mai bine în zone cu o bună expunere la lumina soarelui.

Panoul funcționează prin gravitație, ceea ce înseamnă că apa caldă nu se află sub nicio presiune. Acest lucru îl face ideal pentru situațiile în care apa caldă nu este folosită pentru o perioadă mai lungă de timp. În plus, panoul solar nepresurizat este foarte ușor de instalat și nu necesită unelte sau echipamente speciale. Este, de asemenea, una dintre cele mai accesibile opțiuni de pe piață, ceea ce o face o alegere excelentă pentru consumatorii cu buget limitat.

Ce Înseamnă Panou Solar Presurizat?

Panourile solare presurizate poate fi cu rezervor deasupra tuburilor vidate sau cu boiler în locuință.

Panourile solare presurizate sunt, de asemenea, o alegere populară pentru cei care doresc să producă apă caldă. Panourile solare presurizate sunt mai scumpe, dar sunt mai eficiente decât omologii lor nepresurizați, deoarece sunt capabile să rețină mai bine căldura. Acest lucru se datorează faptului că celulele din panou sunt sigilate, ceea ce împiedică scurgerea căldurii. În plus, panourile solare presurizate sunt mai durabile și pot rezista la grindină sau alte resturi. Acestea pot fi utilizate în orice locație, indiferent de expunerea la lumina soarelui.

După cum sugerează și numele tipului de panou, un panou solar presurizat este un panou care este presurizat la nivelul rezervorului. Acest tip de panou nu are nevoie de nicio sursă de energie sau de gaz, dar există și panouri care au nevoie de un controler electric pentru a porni sau opri apa rece atunci când este nevoie. Panoul solar absoarbe razele soarelui și încălzește agentul termic. Agentul termic va transporta apoi căldura către serpentina cazanului, unde va fi transferată către apă. Pompa de circulație și controlerul sprijină circuitul panoului solar.

Panouri solare albastre

Întreținere Panou Solar Nepresurizat

Un panou solar nepresurizat nu necesită prea multă întreținere. Cel mai important lucru este să păstrați panourile curate, astfel încât să poată continua să absoarbă eficient lumina solară. Dacă panourile sunt amplasate într-o zonă în care există mult praf sau resturi, este important să le curățați în mod regulat.

Întreținere Panou Solar Presurizat

Deși panourile solare presurizate sunt mai scumpe, acestea necesită mai puțină întreținere decât modelele nepresurizate. Acest lucru se datorează faptului că celulele din panou sunt sigilate, ceea ce împiedică scurgerea căldurii. În plus, panourile solare presurizate sunt mai durabile și pot rezista la intemperii.

Ce Panou Solar Presurizat sau Nepresurizat Recomandăm?

Tipul de panou solar pe care îl veți alege în cele din urmă va depinde de nevoile și preferințele dumneavoastră specifice. Dacă locuiți într-o zonă cu o bună expunere la soare, un panou solar nepresurizat poate fi o opțiune bună pentru dumneavoastră. Dacă durabilitatea este o preocupare, un panou presurizat poate fi o alegere mai bună. În cele din urmă, cel mai bun panou solar pentru dvs. este cel care vă satisface nevoile unice.

Care Este Alegerea Potrivită Pentru Casa Dumneavoastră?

În concluzie, panourile solare presurizate sunt mai scumpe, dar sunt mai eficiente și necesită mai puțină întreținere. Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni accesibile, panourile solare nepresurizate sunt o alegere bună. Cu toate acestea, dacă doriți cea mai eficientă opțiune, panourile solare presurizate sunt cele mai potrivite.

Dacă nu sunteți sigur ce tip de panou solar este potrivit pentru casa dvs., contactați un instalator sanitar autorizat din echipa Aquatech Instal pentru a discuta opțiunile. Noi vă putem ajuta să alegeți cel mai bun tip de panou solar pentru locuința dumneavoastră.

Articole alese pentru tine

Pentru că ai ales să citești acest articol, ne-am gândit că ți-ar plăcea să citești și aceste articole alese pentru tine.

Ce temperatură trebuie să aibă apa la încălzirea în pardoseală?

Nimic nu se compară cu senzația confortabilă a unei podele calde într-o zi rece. Dar ce temperatura trebuie sa aibă apa la încălzirea în pardoseală, ca temperatura podelei sa fie perfectă? În acest articol, veți afla care este temperatura optimă…...

Doru Turcu
Termometru așezat pe masă de lemn

Cel Mai Bun Panou Solar Apă Caldă? Top 5 Alegeri Panouri Solare.

Odată cu creșterea costului energiei, din ce în ce mai mulți oameni caută surse alternative de energie. Panourile solare sunt o modalitate excelentă de a economisi bani pe factura de energie și sunt, de asemenea, prietenoase cu mediul. Dacă sunteți…...

Doru Turcu
Femeie sub o cascadă

Probleme Panou Solar Nepresurizat. 5 Probleme Panouri Solare

Dacă întâmpinați probleme cu un panou solar nepresurizat, sau sunteți proprietarul unuia, atunci acest articol este pentru dumneavoastră. În acest articol, vom discuta unele dintre cele mai frecvente probleme ale panourilor solare nepresurizate și cum să le rezolvăm. Vom prezenta,…...

Doru Turcu
Muncitor pe casă, ținând un panou solar